onsdag 13 juni 2012

Jag säger som mormor; När Jesus kommer så gör han SopRent.

Jag vill idag upplysa mänskligheten om att enligt Försäkringskassans syn på vad som är det absolut oumbärligaste och dödsfarligaste för ett litet barn är om det inte kan ammas.
Detta är för att skydda sig själva från onödigt slöseri på sina "sjukförsäkringsutgifter".

Hur vet jag detta?
Därför att en gång i tiden blev jag så sjuk att jag inte kunde ta mig ur sängen, såvida inte nån annan kunde hjälpa mig att laga mat, så att jag kunde ta mig tillbaka till sängen igen, men jag kunde fortfarande amma, vilket räknades som vara sista anhalten av höjd i sjukhet, då även Barnets hälsa skulle kunna äventyras. Jag fick slösa på mitt barns mammapengar för detta, och barnets far kunde inte söka jobb på heltid eftersom han var tvungen att laga mat till mig. Så inget sjukbidrag till någon av oss, pga att jag kunde amma.

Och då känner jag så här att folk som skaffar barn, som dom sen inte vill ta hand om ordentligt; jag syftar på folk som har sjargonger, kommentarer, inställningar, attityder etc samt även aktivt eftersträvar dessa, som kan låta såsom att dom menar att:

dom vill att barnet ska börja dagis så fort som möjligt
vill att barnet ska sluta amma så fort som möjligt
vill att barnet ska störa så lite som möjligt
vill ha tid för sig själv och sin partner så mycket som möjligt
vill komma ut i jobb så fort som möjligt
vill att mammatiden med sitt barn ska vara så enkelt lättsamt och lättgjort som möjligt
vill ha så mycket att göra som möjligt om dagarna för att slippa känna sig isolerad med sitt barn som möjligt

ja listan kan säkert göras längre

men iallafall

Ta till Er det här från djupet av ert Hjärta; Ni måste inte skaffa barn.

Det är väldigt enkelt i min värld. I många år skämdes jag över att jag kände så och tänkte så. Jag sa inte det till någon att jag tänkte så eller kände så. Jag visste att folk skulle se mig som besserwisser, "duktig-petter", osympatisk, oödmjuk, känslokall, egenkär, o-realistisk, enfaldig etc och  allt vad det finns för ord så  Istället gjorde jag så att jag vägrade ge sådana kommentarer någon energi och det var jobbigt. Jag kunde aldrig gnälla på mitt första barn alls och det var för att jag inte Ville göra det.  Jag höll inte med om nån frågade om att det var jobbigt eller hemskt med gnäll och skrik, bajs och kiss, att aldrig få vara själv, vara ifred, ha sina tuttar i fred etc.  Jag Vägrade visa förakt eller vara nedlåtande angående mitt barn på alla punkter.
Mitt barn är för fan en liten hjälplös varelse som behöver mig för att Överleva. Väldigt enkelt. Om jag inte har lust att hjälpa hjälplösa varelser att överleva så behöver jag ju inte göra det, tänkte jag.


Det här låter ju hårt tänker en del jävligt snabbtänkta varelser nu så klart. Vadå? Menar hon att det skulle vara nåt fel med det här alltså? Får man inte tycka saker? Får man inte känna sig trött? Får man inte ha huvudvärk av att höra barnskrik hela dagarna? Får man inte bli lite äcklad av kletigt bäbis bajs och illaluktande bäbiskiss som ska bytas 20 gånger om dagen. Får man inte sakna sina arbetskamrater? Får man inte ha rätt att tjäna pengar så man kan sätta mat på bordet? Får man inte tycka att det är smidigt att ge flaska så att man kan få "vila" lite mellan amningarna? Är det inte bra för barnet att mamma och pappa rår om varandra så att man inte behöver göra slut? Är det inte bra för barnet att mamma ser till att känna sig nöjd hela tiden så att det slipper gå ut över barnet kanske? Är det inte bra för barn att följa med mamma på hennes aktiviteter så det socialiseras snabbare och kan klara sig själv snabbare? Etc.

               Mitt svar blir.

 I sverige får vi människor känna och tycka och säga, i princip vad vi vill, jo det är sant. Men vi får faktiskt inte göra som vi vill.

Mot våra medmänniskor är det enligt svensk grundlag förbjudet att "göra" som vi vill, även om vi "känner" att vi vill. Svensk grundlag ska skydda den fria viljan, så långt det går alltså. Viljan uttryckes på olika sätt men hänger samman med våra mänskliga biologiska behov, i sverige har ALLA rätt att få dessa behov tillgodosedda. Det finns en liten grupp som inte får det anser jag och många med mig. '

Det är barnen, för med dom får vi göra som vi vill. Dom kan lätt anpassas, nedvärderas, anklagas, misshandlas, matvägras hur som helst.

Så nej. Jag tycker att man inte får göra som man vill, när man har hand om barn. Då ska man göra, som barnet vill.
Jag är av en högst personlig attityd att det inte är Staten som vet vad som är bäst för ett barn, utan att vi som sätter dom till livet som har totalt ansvar för vad för medborgare vi väljer att sätta till världen. Det här har gnagt i mig så länge, säkert flera år och först nu vågar jag ta risken att skriva det i ansiktet på åtminstone kanske nån som inte har bättre för sig än att sitta och skrolla på internet.

Varför den här långa jävla texten av ord inleds med en erfarenhet jag har från försäkringskassan är:

-För att Försäkringskassan är en statlig myndighet som "Ansvarar för stora delar av de offentliga trygghetssystemen". 


            samt för att:


det har även landstinget som ju på sin egen hemsida stoltserar med 


"Landstinget bidrar till ett gott liv för alla

Vår främsta uppgift är att ge god hälso- och sjukvård och tandvård. Vi arbetar också med att stödja näringsliv, kollektivtrafik, kultur- och miljöfrågor."

                                  Min STORA FRÅGA FÖR DAGEN BLIR. 

Borde en myndighet som stödjer främst människors hälsa, då också inte främst stödja forskning på människors hälsa som har vetenskaplig relevans istället för att paralellt hålla på med  att stödja NÄRINGSLIVETS hälsa? 

OCH TVÅ MYNDIGHETER AV SÅ NÄRBESLÄKTAD RANG KAN MAN ANTA BORDE VARA GANSKA PÅLÄSTA OCH SAMKLANGADE, DÅ JU BÅDA TYDLIGEN SLITER SIN SJÄL TRASIG FÖR ATT VÄRNA SINA SKATTEBETALANDE MEDBORGARES HÄLSOR. 

Ja fast dom skiter i dom små medborgarnas hälsor, bevisligen eftersom att det är på dessas direktiv som deras betalda  häsloutövare ger råd som överensstämmer med de där sjargongerna jag talar om, som också härstammar från Högst och bevisligt avsaknande av vetenskapliga forskningar, kanske i åsyfte att ta in kollekt eller vad vet jag från Näringslivet?




                                                        Men så Till sist,

- om en så stor myndighet, kallad Försäkringskassan,  som drivs av skattebetalarnas pengar har betämt att det värsta dom kan bedöma vara för en sjuk mamma är om hon inte kan amma sitt barn, hur kan då en annan "ansvarare" med namnet Landstinget, som med samma ansvarsmått mått mätt har och med samma skattebetalarnas medel, bestämma att amningsråden som WHO och Livsmedelsverket har ansvar för efterlevs av medborgare och som vården har betalt för att se till att medborgarna använder sig av; LÄTT KAN ERSÄTTAS MED BURKMAT FRÅN NESTLÉ????



Fucking jävla shit vad arg jag är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar