söndag 18 januari 2009

Turkisch Delight och Förkrossade tomater.

Är rätt cool idag. Konstigt nog blir jag ju alltid ångestbefriad några dagar efter att jag varit ut och druckit sprit. Har jag druckit nåt annat, som är färgat, typ vin, öl, whisky, då blir jag inte det. Så jag ser det som så här, att eftersom det tar en 3 - 4 dagar för kroppen att bli av med all alkohol, till att börja med, så får det väl en medicinsk positiv effekt på mitt ångesttillstånd. Men sen blir det ju etter värre en pesiod. Dock känns det lika mystiskt varje gång. Fast, jag kan ju inte dricka sprit jämt hehe, det varken vill jag eller kan jag. 

Men nån slags mild ångestdämpande medicin har jag börjat fundera på nu, om någon sådan finnes. Och vidare har jag börjat bestämma mig för, att jag måste ta reda på vad i helvetet ÅNGEST verkligen är. Har jag det bara för att så står i mitt sjukintyg. Jag har panikångest, men den talar vi aldrig om någon stans, vi talar oftast om stressreaktioner. Och så frågas det alltid om och om igen, men hur KÄNNER du dig Maria. Kan du beskriva hur du KÄNNER. Men alltså för fan. I tre år har jag varit i samma tillstånd, enda skillnaded är att tillståndet mildrats så till den grad, så jag känner mig nästintill normal, JÄMFÖRT med när det började. Kolla i journalen för i helvetet, det känns skeptiskt att gå till någon som ska veta, när den uppenbarligen inte vet, fast jag vet, att det finns folk, som faktiskt vet. HAHAHA.  Så varför fråga mig. Varför VET dom inte. Dom som är SPECIALISERADE på UTBRÄNDHET-RUBRIKEN, och alla dom otaliga symtom och tillstånd denna rubrik står för, DOM VET. Varför får inte dessa ta hand om en, så blir man väl frisk fortare, så man slipper gå o tära på socialsystem och sina egna sköra försvarssystem som ska orka med andra vettigare saker än att ständigt stå på STRESS knappen för ingenting. 
Så: Varför går jag då på kartläggande samtal i evigheter där vi endast behandlar mina vardagliga bekymmer. Man ska väl för fan inte bli utslagen av att ta körkort, eller att tänka på framtiden som komma skall. Jo jag vet jag har varit emot medicin, men det för att jag är så väldigt skeptisk till allt som bedövar innan jag först tagit reda på vad som gömmer sig "Bakom" detta tillstånd. Det "uppstår" ju liksom inte bara, Glöm det.

Medussin, 5 liter, o ta en för ärtor i näsan också. När jag ändå håller på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar